Sammen med gode venner i Playwell drifter vi en alternativ opplæringsarena. På Gamify brukes spill som et verktøy for sosial og faglig læring. Vi lykkes fordi vi ser eleven, jobber styrke og interessebasert, samarbeider tett med skolen og er faglig ledende på spillbasert kvalifisering og bruk av gaming i miljøterapeutisk arbeid.
Ved å ta utgangspunkt i elevenes interesse for gaming bruker vi spill for oppnåelse av sosiale og faglige mål. Sammen med skolen velger vi læremål som tilpasset elevens IOP og fokuserer på ett eller flere fag fra elevens timeplan.
Når elevene kommer til oss, gjennomfører vi en kartlegging og utarbeider en individuell oppfølgingsplan i samarbeid med skolen. Slik får eleven tett og individuelt tilrettelagt oppfølging av gamingpedagog, der vi jobber med elevene på tre måter:
Vi bruker dataspill for å jobbe med å nå faglige læringsmål (som f.eks Civilization i historie, Minecraft i matte og novellespill i språkfag som Norsk og Engelsk). Dette er spillpedagogikk.
Vi jobber sosialpedagogisk og miljøterapeutisk med bruk av samarbeidsspill (som f.eks Fortnite, Minecraft, keep talking and nobody explodes) Dette er gamingpedagogikk.
Vi bruker spill til å lære arbeidslivsferdigheter som koding, design og videoredigering. Dette ser vi ofte gir økt motivasjon, mestring og selvfølelse blant elevene. Dette er tilrettelagt arbeidstrening.
Klikk under for en stegvis gjennomgang av Gamify
Gamify er en arena med fokus på å være sosial, bygge mestringsfølelse, lærelyst og motivasjon for arbeid med fag. Vi tar i bruk spillpedagogikk og bruker gaming som motivator og som utgangspunkt for å jobbe med eleven sin IOP. Vi beskriver den enkelt, trinn for trinn. Ikke alle vil følge trinnene kronologisk som vist under. Noen vil dra større nytte av å bruke mer tid på eller å hoppe over enkelte trinn. Hensikten med dette er individuelt tilpasset progresjon.
Vi vet hvor viktig vårt første møte med eleven er. For å sikre en trygg og god oppstart med eleven gjennomfører vi et møte med skolen før oppstart. Her forteller vi om innholdet i metodikken vår, samt hvilke muligheter og begrensninger den har. Skolen får mulighet til å fortelle om elevens IOP og hvilke faglige og sosiale mål det er ønskelig og realistisk at eleven oppnår. Deretter presenterer vi en plan for kartlegging av eleven.
Eleven inviteres til vårt gaming senter. Her vil vi gjennom samtale og samspill kartlegge eleven på en rekke områder. Kartleggingen vil oppsummeres i en rapport og danne grunnlaget for veien videre og samarbeid med skolen.
For å sikre kvalitet og forankring i aktivitetene på opplæringsarenaen har vi jevnlige samarbeidsmøter med kontaktlærer, miljøterapeut og andre ansvarspersoner for
eleven på skolen.
I møtet gjennomgås elevens fremgang, aktivitetsplan og det
enes om en videre plan. Her gjør vi også eventuelle endringer i innholdet om møtet ser det hensiktsmessig.
På opplæringsarenaen står eleven i sentrum. Eleven får tett 1-til-1 oppfølging av en dyktig gamingpedagog og god individuell tilrettelegging i opplæringssituasjonen. Dette gjelder alt fra valg av læringsmetode til valg av dataspill. Elevene på Gamify øver også sosiale ferdigheter i samarbeidsspill med andre Gamify elever i trygge rammer ledet av gamingpedagogen. Vi både tilpasser oss og utfordrer elevens mulighetsvindu gradvis.
Gamingsenteret som læringsarena forbindes med trygghet, mestring og motivasjon hos elevene.
Etter elevens tid på Gamify vil vi bistå når planen legges for veien videre. Vi vil utarbeide en rapport som beskriver hva eleven har gjort og lært på opplæringsarenaen og hvilken videre mål og tilrettelegging vi anbefaler videre. Rapporten dokumenterer også arbeid og materiale eleven selv har utarbeidet som kan benyttes som grunnlag for eventuell vurdering i fag. Når aktuelt vurderer vi også kunnskap som kan være aktuell for veien videre mot arbeidslivet.
Vi vet at overganger kan være krevende. Vi vil delta, trygge og bistå i samarbeidsmøter, ansvarsgruppemøter e.l. for å sikre god overgang mellom utdanningsinstanser eller fra skole til arbeidsliv.
For å komme i gang må eleven ha vedtak om bruk av Gamify som alternativ opplæringsarena. Dette gjøres gjennom en sakkyndig vurdering fra godkjent psykolog/PPT og er viktig for å sikre kvalitet i opplæringsløpet til eleven. Vi bistår skolen i prosessen for å sikre en informert beslutning som er til det beste for eleven.
Tilbudet finnes nå i: Bergen, Voss, Oslo, og Fredrikstad. (Tønsberg og Stavanger coming soon!)
Lysten på å lær mer?
Ta kontakt med Kim hos oss for en hyggelig prat.
Kursleder og spillpedagog, Gamify
kim@jobloop.no
+47 97 46 91 10
© JobLoop 2021